top of page

Voorstellen team Dogs&zo: Maud

Bijgewerkt op: 5 apr. 2023


Alweer bijna 7 jaar gelden dat ik begon met het ondernemerschap, sinds augustus 2016 ben ik zelfstandig ondernemer en trotse eigenaar van Dogs&zo. In 2021 schreef ik uitgebreid in een blog hoe ik de eerste 5 jaar heb ervaren, hoe de liefde voor honden is ontstaan en wat de minder leuke kanten zijn binnen ons werk. Ondertussen zijn we bijna anderhalf jaar verder en ga ik proberen hieronder nog wat "nieuws" over mezelf te vertellen. Wil je de blog uit 2021 lezen? Kijk dan op https://www.dogsenzo.nl/post/instructeur-maud-aan-het-woord


Hoe ziet mijn (werk)week eruit?

Geen werkweek is bij mij hetzelfde. Naast Dogs&zo ben ik ook nog vennoot van hulphondenschool Novi-Click. Op maandag tot en met donderdag ben ik hier werkzaam voor. Ik zit vaak 2 dagen "op de weg" om door het hele land teams (gebruiker met hulphond) les te geven of een jaarlijkse nazorg te geven. 's avonds geef ik groepslessen op de hondenschool, met uitzondering van de donderdagavond.


Vrijdag geef ik les voor Hond-Kat een psychosociale hulphondenschool.

Zaterdag geeft ik tot 13 uur groepslessen. En dan begint mijn weekend.


Ben je nieuwsgierig welke werkzaamheden ik tijdens werkdagen doe? Volg Dogs&zo dan op Instagram, hier neem ik je regelmatig mee in mijn werkdag.


In het weekend...

Op vrijdagavond zit ik voor de buis om niets van mijn vaste serie Flikken Maastricht te missen. In december 2022 ben ik op de set geweest om te figureren als feestganger. Tijdens de uitzending bleek dat ik net buiten de beeld sta, helaas weer een tv momentje gemist ;).


Na lang op zondag te hebben gevoetbald heb ik sinds anderhalf jaar mijn voetbalschoenen omgeruild voor paard rijlaarzen. Op donderdagavond en vaak ook in het weekend stap ik uit de hondencirkel en maak ik mijn hoofd leeg op de rug van mijn paard.

Daarnaast ga ik ook regelmatig een drankje doen met vrienden, grenspalen zoeken (een fantastische hobby waardoor je op prachtige plaatsen komt) en soms werk ik ook op zaterdagavond of op zondag nog. Niet in de hondenwereld maar dan melk ik geiten, het boerenbloed blijft in me zitten en dit voelt meer als ontspanning dan inspanning.


Waarom ondernemer? Nadat mijn contract bij KNGF Geleidenhonden 8 jaar geleden niet werd verlengd besloot ik als zelfstandige verder te gaan. Hierdoor heb ik de vrijheid om zelf te bepalen welke opdrachten ik aanneem en hoe ik mijn dagen indeel. De afwisseling van; de hondenschool, de hulphondenschool, het geiten melken en af en toe invallen in een hondenpension bevalt me super. Daarnaast kan ik mijn creativiteit kwijt in mijn eigen bedrijf, nieuwe ideeën uitwerken en deze ook zien groeien.


Zo heb ik onlangs mijn diploma gehaald voor de opleiding jong ondernemerschap. Ik wil niet alleen in Dogs&zo maar ook in mezelf als ondernemer blijven investeren.


Mijn favoriete spreuken:

Een paar van mijn favoriete spreuken zijn; - Elk nadeel heb zijn voordeel

- Een nee voor een ander is een ja voor jezelf

- Zo baasje zo hond

- Zonder fouten te maken kun je niet leren

- Bij de loodgieter lekt de kraan ook altijd het hardst

- Het leven is een feestje als je zelf de slingers maar ophangt


Dingen waar ik het meeste van kan genieten:

Het pure van de natuur, de vogels in de lucht, stromend water door een beekje en een prachtige zonsondergang aan zee of in "mijn achtertuin". Dat zijn voor mij de ultieme geluksmomenten.


Het toekomstbeeld voor Dogs&zo:

Mijn toekomstbeeld voor Dogs&zo is dat het een hondenschool blijft waar je samen met je hond een team kan vormen. Waar het niet gaat om het moeten maar om het mogen en kunnen. Denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Een plek waar iedereen zich fijn voelt en op een ontspannen manier kan trainen.
Commentaires


bottom of page