top of page
IMG_6932.JPG

Mijn eerste eigen hond was een Tervurense herder, Iza. Iza had enorme voernijd ontwikkeld, na veel geduld en de juiste trainingsmethode hebben we het eruit getraind. Het bezig zijn met Iza en het leren begrijpen van de hondentaal heeft mij over mijn angst voor honden heen geholpen. Ik vond het zo boeiend dat ik er verder in ben gaan studeren.

Sinds 2010 werk ik met honden. Ik ben begonnen met lesgeven op een hondenschool in Tilburg, vervolgens filiaalleidster geweest in een hondenpension en ik heb enkele jaren bij Gaus geleidenhonden gewerkt als trainer en instructeur. 

Naast het diploma voor kynologisch instructeur ben ik ook afgestudeerd gedragstherapeut. Bij Dogs&zo geef ik vooral de privélessen, hierbij kun je denken aan een hond die uitvalt naar andere honden, najaag gedrag of over enthousiaste honden die ongewenst gedrag laten zien als er bezoek binnen komt.

Wat ik mijn cursisten graag mee wil geven is de kennis waardoor ze hun hond beter gaan begrijpen. Hiermee hoop ik dat zij dezelfde passie en liefde voor honden ontwikkelen als ik heb gedaan.

Naast mijn fulltime hondenbaan ben ik in mijn vrije tijd vaak met mijn 2 border collies, Zen en Zya, op het behendigheidsveld of in de bossen te vinden. 

Wegens drukte ben ik nog maar beperkt aanwezig bij Dogs&zo. Minimaal 1 dag per maand verzorg ik de gedragsconsulten. 

Alette

"Als klein meisje was ik bang van honden maar heb deze angst om weten te zetten naar positieve energie en geef nu gedragstherapielessen."

IMG_3156.JPG
IMG_4411.JPG
IMG_6932_edited.jpg
bottom of page