top of page
IMG_9499.JPG

Elle

"Mijn passie ligt bij pups en hun eigenaren. Door de ervaring met onze zelf gefokte pups wakkerde er een vlammetje in mij aan, ik wil mensen helpen met hun pup. Alle pups verdienen een zo goed mogelijke start."

Mijn naam is Elle, samen met mijn man, 2 dochters en 3 labradors woonachtig in Heeswijk Dinther.

 

Van huis uit ben ik opgegroeid met paarden en hondjes, een Teckel Tarzan, Boerenfox Gino, kruising Hazenwind Jane, altijd liep er wel een hondje bij ons thuis. Voor onze bruiloft kregen mijn man en ik het cadeau wat bovenaan mijn verlanglijstje stond, een Jack Russel pup van mijn peetoom en peettante, deze kreeg de naam Kaatje.

 

Ons gezin breidde uit met twee prachtige dochters en zij groeiden met Kaatje op. Allebei ook echte dierenvrienden. Nadat we na 12 ½ jaar afscheid moesten nemen van Kaatje hebben we even geen hond gehad, maar we kwamen al snel tot de conclusie dat er een nieuwe hond moest komen. 

 

Onze wens was een echte gezinshond en kwamen uit bij de labrador dat was wat we wilden. 

We kochten een lieve bruine labrador Nala bij familie en daarmee werd mijn liefde voor honden alleen maar groter.

 

Na 2 jaar wilde we er graag een 2e hond bij. We lieten Nala röntgenen op erfelijke aandoeningen en ook de reu die we op het oog hadden als vader werd medisch gekeurd. Allebei kern gezond en geen afwijkingen en dus ons eerste nestje was een feit. Met de komst van dit nestje pups werd ook duidelijk waar mijn passie ligt. De pups tijdens hun eerste socialisatieperiode een goede start geven. Maar ook hun nieuwe baasjes begeleiden met hun pup. Alle vragen mochten/mogen ze me altijd stellen. Zelfs nu, 5 jaar later, heb ik nog altijd contact met de eigenaren van de pups uit het eerste nest. 

 

Uit ons eerste nestje hebben wij zelf Ruby gehouden, een prachtig gevoelig zwart teefje.   

Toen kwam Maud in 2021 met haar toenmalige partner bij ons op de wachtlijst voor een pup. Door omstandigheden liep de situatie anders en is de pup nooit bij Maud gekomen, maar het contact was gelegd.  

Toen Maud later dat jaar op zoek was naar een potentiële buddy-hond kwam ze bij mij met de vraag wanneer er weer een nestje op de planning stond en of wij daar voor dat traject open zouden staan. Zo werd het contact weer verder opgepakt. 

 

Het contact met Maud was vanaf het eerste moment goed. Ik pikte veel van haar op en we deelde kennis en ervaringen uit. In Juli 2021 heb ik de workshop 'Ontwikkeling pups, weken bij de fokker' door Sam Turner gevolgd.

 

Toen wij uiteindelijk van Ruby's 2e nest onze blonde dame Viva aanhielden, was voor mij duidelijk waar ik met haar op cursus wilde, al was het 50 km verderop, de manier van les geven bij Dogs&zo stond me erg aan, dus wekelijks “even” op en neer naar Lage Mierde voor een lesje. Inmiddels train ik met Viva nog steeds wekelijks op zaterdag in de fun-gehoorzaamheidscursus.

 

Door de ervaring die ik met onze zelf gefokte pups heb, begon het steeds meer te kriebelen om er meer mee te gaan doen. Ik wil mensen helpen met hun pup en pups een zo goed mogelijke start bieden. Na heel wat sparmomenten met Maud die hier ook mogelijkheden in zag, mag ik me vanaf februari 2024 toevoegen aan het team van Dogs&zo.

Voorlopig zal ik assisteren tijdens de lessen, organiseer ik de puppyspeeluurtjes voor fokkers en help ik bij de workshops. Ik heb er erg veel zin in om aan de slag te gaan! Om mijn kennis verder uit te breiden start ik met de opleiding Kynologisch Instructeur bij Edupet (Gaus academie). 

Afbeelding van WhatsApp op 2024-01-30 om 14.33.06_9f2f5f64.jpg
Afbeelding van WhatsApp op 2024-02-05 om 19.12.32_2650338c.jpg
bottom of page