top of page

Voorstellen team Dogs&zo: Alette

Bijgewerkt op: 3 apr. 2023


Naast haar fulltime hondenbaan bij de Hondencampus is Alette in haar vrije tijd vaak met Zia en Zen, haar 2 border collies, op het behendigheidsveld of in de bossen te vinden. Alette verzorgt bij Dogs&zo hoofdzakelijk de privélessen, is gespecialiseerd in gedragsproblemen en is voor de groepslessen back up van Wendy en Maud


Om Alette nog beter te leren kennen heb ik enkele vragen aan haar gesteld.

Wat vind je van het lesgeven bij Dogs&zo?

Ik vind het lesgeven bij Dogs&zo erg leuk. Door de afwisseling in de casussen is geen enkele (privé)les van mij hetzelfde.


Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken? Mij krijg je niet wakker als het om eten gaat. Maar als mijn honden 's nachts piepen, blaffen of huilen dan zit ik rechtop in bed. En zal ik altijd wakker worden.


Mooiste moment bij Dogs&zo?

Ik ben 3 keer samen met Maud naar een trainingsweek van Brigitte van Gestel in Frankrijk geweest. En ik kan je zeggen, het is echt vol te houden, samen met Maud een week lang samen met 4 honden, in een tent op een camping vol met muggen. In deze trainingsweek hebben we veel geleerd over verschillende methodieken die gebruikt worden bij het trainen van honden.


Fijnste/ mooiste wandelplek?

Het mooiste en fijnste wandelplekje vind ik de Loonse en Drunense duinen.


Waar kun je slecht tegen?

Ik kan erg slecht tegen onrecht.


Wat wil je cursisten meegeven?

Ik wil mijn cursisten meegeven dat ze juist door het beter leren kennen en begrijpen van hun hond, de band alleen maar sterker wordt en de trainingen soepeler zullen verlopen. Als je je als hondeneigenaar verdiept in de hondentaal dan kun je het ook echt communiceren en samenwerken met je hond.
Comments


bottom of page