top of page

Sanne en Bodie trainen al 2 jaar bij Dogs&zoEven voorstellen...

Ik ben Sanne en train sinds 2021 met mijn hond Bodie (links op de foto) bij Dogs&zo. Met Binkie onze oudste hond, een kruising Welsh Corgi X Tibetaanse Terriër, geboren in 2009 heb ik verschillende cursussen gedaan bij KC de Kempen in Oirschot en bij hondenadvies centrum in Best. In 2021 kwam Bodie en zijn we in Lage Mierde gaan trainen.


Hoe wij bij Dogs&zo terecht zijn gekomen...

Wij zijn bij Dogs&zo terecht gekomen op aanraden van medehondeneigenaren die we tegen kwamen tijdens het uitlaten van onze honden. Zij spraken vol lof over de hondenschool in Lage Mierde; honden leren hier op jonge leeftijd om te gaan met afleidingen doordat er om het trainingsveld verschillende dieren lopen.


Bodie is in de tijd van corona bij ons gekomen. We waren specifiek opzoek naar een hondenschool waar naast puppycursus ook detectie werd gegeven. Bodie is een kruising Friese stabij x Kooikerhondje en beide rassen zijn gefokt voor de jacht. Om Bodie zijn sterkste eigenschappen zo goed mogelijk te benutten vonden we detectie een goed alternatief. We konden bij Dogs&zo vrij snel instromen in de puppycursus en zo begon ons trainingsavontuur bij het team van Dogs&zo.


Al ruim 2 jaar in training...

Bodie is geboren in april 2021 toen we hem hebben gekocht was hij 10 weken oud. Nadat Bodie een week bij ons thuis heeft kunnen acclimatiseren zijn we met de puppycursus gestart. Dit was ook in juni 2021. Op dit moment (januari 2023) gaan we nog steeds wekelijks met Bodie naar de detectieles. Bodie heeft na de puppycursus de basiscursus gevolgd. Daarna zijn we door gegaan met de sport en spel cursus, vervolgcursus 1 en een cursus clickertraining.


Dogs&zo helpt je door elke levensfase van je hond heen...

Toen we Bodie net in huis hadden was hij erg onzeker en had hij eigenlijk nog maar weinig van de wereld meegekregen. Dus de locatie waarop we trainde was voor hem erg goed om zijn zelfvertrouwen een boost te geven. Aangezien we met Binkie ook al enkele cursussen doorlopen hadden ben ik met Bodie thuis ook de basisoefeningen gaan trainen. Bodie is een erg intelligente hond die graag samenwerkt. Dit was voor mij nieuw want hij deed al veel dingen uit zichzelf die ik helemaal niet van hem vroeg. Hierin heeft Maud mij erg ondersteund zodat ik handvaten had om hier mee om te gaan.

Bodie was ook onze eerste graver hij haalde de hele tuin overhoop. Dit heb ik met Maud besproken om samen tot een oplossing te komen die hem uit eindelijk heeft doen stoppen met graven en kan hij sinds dien ook weer alleen in de tuin zijn zonder overal kuilen te maken.


Rond de pubertijd wilde Bodie meer van de wereld ontdekken en begon hij erg te trekken aan de riem, het was zo extreem dat hij erg in zijn halsband ging hangen. Op advies van Maud hebben we een passend tuigje gevonden, waardoor het trekgedrag doorbroken werd en we het wandelen aan de ontspannen lijn konden trainen. Met als resultaat dat het wandelen met Bodie nu erg relaxed is.


Bovenstaande momenten zijn voor ons, buiten de vele andere situaties waar het team van Dogs&zo ons goed bij heeft geholpen, de belangrijkste. Het zijn vaak kleine dingen die zich opstapelen en tot frustratie leiden. Doordat Alette, Wendy en Maud deze kleine dingen al signaleren voordat het frustrerend wordt.


Alle tijd die je traint met je hond krijg je dubbel en dwars terug...

Wat ik vooral geleerd heb is dat je met één les in de week niet genoeg is om een gehoorzame hond te krijgen. Elke plek die je bezoekt met je hond kan een nieuwe training of uitdaging zijn die helpt bij het opvoeden van je hond. En durf hulp te vragen aan de instructeur als je vastloopt. Soms kan de oplossing zo simpel zijn.


Ik heb met Bodie bijna alle trainingen al gevolgd die er worden aangeboden bij Dogs&Zo maar als ik het moet beoordelen vanuit Bodie gezien denk ik Sport & Spel en het detectie speuren. Met name als je een zeer intelligente hond hebt die dingen snel doorheeft zijn deze twee cursussen een goede uitdaging. Ze zijn bijna nooit hetzelfde en de honden worden op een andere manier uitgedaagd. Niet alleen fysiek maar vooral ook mentaal.


De sfeer bij Dogs&Zo...

De sfeer tijdens de lessen is altijd heel goed. Je kunt merken dat alle cursisten uit een dorp komen en ook gezellig van een praatje houden tijdens de les door. Dit geldt uiteraard ook voor Maud zelf. Vaak wordt er onderling ook al gevraagd of er meer mensen zijn die doorgaan met dezelfde cursus zodat ze als een groep samen kunnen blijven. Dat heb ik nog nergens anders meegemaakt.


Bodie is soms wat terug houdend naar andere mensen maar Maud vindt hij helemaal het einde. Als Bodie Maud ziet moet hij altijd even gedag zeggen en als het even kan een brokje vangen.

Comments


bottom of page