top of page

Geboorte nieuws!!!


08/09/2023

Geboorte nieuws bij Dogs&zo


Truus, de trouwe Berner Sennen van de ouders van Maud, is zondag 3 september bevallen van 10 pups. Truus is ook regelmatig in de puppylessen bij Dogs&zo aanwezig om te assisteren bij het socialiseren van de puppy's.


Na een voorspoedig begin van de bevalling, 2 pups in 2 uur tijd, kwam er na 3 uur nog steeds geen 3e. In overleg met de dierenarts werd besloten alsnog over te gaan tot een keizersnede. Dit omdat er naar alle waarschijnlijkheid een dode pup de uitgang blokkeerde waardoor het natuurlijke proces niet vorderde.


Bij de keizersnede werden nog 8 pups geboren. Uiteindelijk zijn er 6 gezonde teefjes en 3 gezonde reutjes ter wereld gekomen. De levenloze pup die inderdaad de uitgang blokkeerde was ook een teefje.


Op dit moment moet Truus alle krachten bijzetten om goed voor haar 9 jongkies te kunnen zorgen. Ze doet dit met veel liefde en toewijding. Echter de melkproductie bij Truus is niet of nauwelijks op gang gekomen. Hierdoor moeten we elke 4 uur 9 hongerige mondjes met de fles (bij)voeren. Dit is een behoorlijk intensieve klus, echter wel leuk en dankbaar.


Op dit moment kunnen we zeggen dat alle pups aan het groeien zijn. Echter, omdat de kleintjes nog te kwetsbaar zijn, laten we nog geen kraambezoek toe.


Hopelijk kan Truus na een poos haar kroost aan alle Dogs&zo cursisten showen.


We houden jullie graag op de hoogte van de groei van deze pups. Op deze pagina zal regelmatig een update staan met foto’s van Truus haar 9-tal.
Comments


bottom of page