top of page

De pups van Truus week 8

29/10/2023

De laatste week-update.....

Week 8 Afgelopen week was een week met veel nieuwe indrukken voor de pups. Voor sommige pups tevens ook de laatste week op de Dunsedijk in Lage Mierde. - Speeluurtje - Verhuizen

- Socialisatie

- Foto's


Speeluurtje

Afgelopen woensdag stond het speeluurtje op het programma voor de pups. Ze hebben weer een nieuw stukje van de wereld ontdekt namelijk de trainingshal van Dogs&zo. Onder toeziend oog van de baasjes van Does, Wies, Zoë en Sam (de andere waren helaas verhinderd), lieten alle pups zien hoe dapper ze waren. Nieuwe geuren, kleuren en materialen werden door het 8-tal onderzocht, ontdekt en gadegeslagen.


Vooraf hebben we samen onder het genot van een bakkie koffie de vragen beantwoord die de nieuwe eigenaren al hadden.
Verhuizen Afgelopen dagen zijn er 6 van de 8 pups naar hun nieuwe huisje gegaan. Does en Sam blijven nog iets langer maar ook die gaan het nest binnenkort verlaten. Van iedereen hebben we vernomen dat de eerste nacht(en) goed zijn verlopen. Tip om je pup het zo aangenaam mogelijk te maken: leg een warme kruik in de bench. Hierdoor wordt "het lege nest syndroom" enigszins gecompenseerd.


Socialisatielijstje Om de pups een goede start te geven kun je gebruik maken van een socialisatielijstje. Hier staan (voor ons normale) dagelijkse dingen op waar een pup allemaal aan moet wennen. Aan de hand van het lijstje hieronder kun je afvinken wat je hebt gedaan, om zo de meest normale dingen niet te vergeten.

Socialisatielijst Dogs&zo
.pdf
Download PDF • 474KB

Belangrijk is dat je de situaties herhaalt, om het voor de pup zo normaal mogelijk te maken.


Fotomomentje Vandaag geen fotomomentje meer. De club is niet meer compleet. We hebben genoten van de afgelopen tijd. Hieronder enkele foto's die we nog niet geplaatst hadden. Op de laatste foto zien jullie Teun en Soof in bij een Hunebed in de buurt van hun nieuwe woonplaats. (Tekst gaat door onder de foto's)


Wij wensen alle nieuwe eigenaren veel plezier met hun pup. Sommige van hen zullen we binnenkort op de puppycursus verwelkomen. Voor de overige geldt zeker niet "uit het oog, uit het hart". We hebben met de nieuwe baasjes een groepsapp. Waar degenen die het leuk vinden foto's en of filmpjes kunnen delen, zodat iedereen mee kan genieten van het opgroeien van dit nest.


Iedereen bedankt voor het lezen van de updates en voor het in ons gestelde vertrouwen. Wij wensen jullie heel veel plezier met het nieuwe gezinslid.


Groetjes, Familie Kokken.

Comments


bottom of page