top of page

De pups van Truus week 7

22/10/2023


Week 7 Afgelopen week was een drukke week voor de pups. - Nieuwe baasjes voor geel en zwart - Socialisatie

- Dierenarts

- Voeding


Nieuwe baasjes voor geel en zwart

Geel en zwart hebben deze week ook een gouden mandje gekregen. Geel krijgt de naam Teun. Teun gaat in Loon wonen en zal Soof nog regelmatig gaan zien. Zwart heet vanaf nu Cosmo en vertrekt ook richting het noorden, hij gaat zijn Brabantse streken in Zutphen voortzetten. Dit betekent dat we voor alle 8 de pups een plekje hebben gevonden. Voor sommige gezinnen wordt het hun eerste hond, voor anderen hun eerste Berner en sommige zijn al "besmet" met het Bernervirus. Want "eens een Berner, altijd een Berner" zeggen wij altijd.


Socialisatie De pups hebben afgelopen week weer aan verschillende nieuwe dingen kunnen wennen. Zo lag er tijdens het buitenspelen ineens een behendigheidstunnel op het gras. Na wat katten uit de boom gekeken te hebben, zijn ze er allemaal doorheen geweest. Ook hebben ze kennisgemaakt met een rubber ondergrond van de fitness step. Er kwamen andere honden op bezoek waar ze aan moesten wennen, net als aan het natte gras na de hevige regenbuien. Bovendien hebben de pups voor het eerst kennisgemaakt met het borstelen van hun vacht.Dierenarts Afgelopen maandag zijn alle pups voor de 3e keer ontwormd. Afgelopen vrijdag was de grote dag dat ze allemaal hun eerste enting kregen. De dierenarts is aan huis gekomen, heeft alle pups nagekeken en gezond verklaard. Naast de eerste enting zijn alle pups ook gechipt. Voor de nieuwe eigenaren is het belangrijk dat ze straks het chipnummer op hun naam registreren. Dit om te zorgen dat, mocht de hond ooit weglopen, deze terug bij het juiste adres gebracht wordt.


Voeding

Vandaag hebben de pups voor het eerst naast puppybrokjes ook de juniorbrokjes van Profine gehad. We mengen dit door elkaar om de overgang geleidelijk te laten verlopen.


Fotomomentje Voor Teun, Soof, Zoë, Wies, Ted en Cosmo het laatste "week-fotomomentje" vandaag. Het stilzitten wordt steeds moeilijker en van de fotograaf wordt steeds meer creativiteit verwacht om de pups leuk op de foto te zetten.


Foto 1: Paars (Ted), Foto 2: Blauw (Wies), Foto 3: Bruin (Zoë), Foto 4: Grijs (Does), Foto 5: Zwart (Cosmo), Foto 6: Rood (Sam), Foto 7: Geel (Teun), Foto 8: Oranje (Soof)Kommentare


bottom of page