top of page

De pups van Truus week 5

09/10/2023


Week 5 - Dierendag - Buitenleven

- Ontwormen

- Hondentaal

- De namen

- Foto's


Dierendag

Afgelopen week was het werelddierendag. Een mooi moment om de pups extra op de foto te zetten. Ze zijn ondertussen zo groot geworden dat ze zelf uit het hok kunnen klimmen. Hier dus maar meteen gebruik van gemaakt voor het fotomoment.

Ook hebben we een spiegel in het hok gezet voor de foto's. Dit is voor de pups ook meteen een stukje socialisatie.


Buitenleven Sinds deze week komen de pups meer buiten. We hebben een puppy-ren opgezet en ze mogen los lopen. Wanneer Truus in het vizier is gaan alle pups er als jonge eendjes achteraan. Op naar de melk. Truus laat de pups nog drinken, maar loopt er van weg zodra ze er genoeg van heeft. Dit is normaal gedrag, het drinken wordt steeds minder prettig voor Truus. Bovendien eten de pups ondertussen ook al vast voedsel en kunnen ze onbeperkt water drinken.


Ontwormen Afgelopen maandag zijn alle pups weer ontwormd. Dit gebeurd op een leeftijd van: 2,4,6,8, 12weken. Daarna is het op een leeftijd van 4, 5, 6, 9 en 12 maanden. Jonge pups krijgen ontworm pasta, naar mate ze ouder worden is dit in tabletvorm te verkrijgen.

Hondentaal

Miks, onze Retriever X Friese Stabij kruising, vindt de pups op sommige momenten spannend en totaal niet leuk. Wanneer de pups denken bij haar te kunnen drinken volgt er door Miks een grom. We laten dit gedrag bewust door de honden zelf uitzoeken zodat de pups ook leren omgaan met de hondentaal. Het is wel ten alle tijden onder toeziend oog van ons en wanneer het te veel stress geeft voor een van onze honden of puppy's zullen we ingrijpen.

Ook Jos de berner van 5 maanden kwam op speelbezoek. Zie het filmpje hoe hij de pups uitdaagt.


De namen

Afgelopen week zijn de pups gekozen en weten we wie waar gaat wonen en hoe ze gaan heten. Hieronder het namenlijstje: Blauw (teef): Wies - Lage Mierde Rood (teef): Sam - Roosendaal Paars (teef): Ted - Vught Grijs (reu): Does - Den Bosch Oranje (teef): Soof - Assen / Lage Mierde Bruin (teef): Zoë - Oss Zwart en Geel (reuen) zijn nog beschikbaar

Foto’s De weekreportage mag uiteraard niet ontbreken. De foto's zijn een dag later gemaakt dan normaal (maandag 9 oktober). Kijk en vergelijk. Een ding is zeker, ze worden met de week actiever.


Foto 1: Geel, Foto 2: Blauw, Foto 3: Rood, Foto 4: Grijs, Foto 5: Bruin, Foto 6: Zwart, Foto 7: Paars, Foto 8: Oranje Foto 9: The making of


Comments


bottom of page