top of page

De pups van Truus week 6

15/10/2023


Week 6 Afgelopen week is er voor de pups niet heel veel bijzonders gebeurd. - Tandjes - Kauwmateriaal

- Socialisatie

- Gewicht

- Fotomomentje


Komende week zal spannender zijn; ontwormen en een bezoekje van de dierenarts voor hun enting en chippen staat op het programma.


Tandjes

Bij alle pups zijn er tanden boven en onder door aan het komen. Deze zijn erg scherp. Ze staan nu volledig op vast voedsel, dit wil zeggen 2x per dag brokken en 1x per dag de welbekende Profine zalm. Ze drinken nauwelijks meer bij Truus. Truus vindt het namelijk echt niet prettig meer en loopt er voor weg.


Kauwmateriaal Doordat de tanden door aan het komen zijn, beginnen de pups ook meer behoefte te hebben aan kauwmateriaal. Dit merkten we omdat ze (vooral na het eten) meer in elkaar begonnen te happen en de fietsbanden ook erg interessant zijn. Het toetje bestaat nu uit kippenpoten en konijnenoren. Een snack waar alle pups lekker van genieten. Ze krijgen allemaal hun eigen stuk om zo te voorkomen dat er voernijd ontstaat. Natuurlijk is dit enkel onder toezicht.

(Tekst gaat verder onder video's)
Socialisatie Afgelopen week hebben we weer wat nieuwe geluiden geïntroduceerd bij de pups. Zo zijn we bezig geweest met geluiden van o.a. vuurwerk, onweer, verkeer etc. Dit spelen we af wanneer de pups aan het eten zijn en bouwen het rustig op. Hierdoor krijgen ze er een positieve associatie mee. Ook kunnen de pups de dag door genieten van 100% NL radio.

(Tekst gaat verder onder de video. Geluid aan!)Gewicht

Dagelijks ritueel is nog steeds het weeg-momentje. Dagelijks komen de pups nog aan en de zwaarste weegt ruim 4 kilo.


Fotomomentje Vandaag het fotomomentje in het hooi. Als echte boerderijhonden moet je hier natuurlijk ook mee gesocialiseerd worden. Vreemde ondergrond, wat ook nog lekker is om op te knabbelen. Het blijf-commando is niet voorgeprogrammeerd bij de pups dus foto’s maken wordt een steeds grotere uitdaging. Gelukkig mogen ze over een paar weken allemaal starten met de puppycursus, waar de zit en blijf oefening getraind kan gaan worden.


Foto 1: Oranje, Foto 2: Grijs, Foto 3: Zwart, Foto 4: Bruin, Foto 5: Blauw, Foto 6: Paars, Foto 7: Rood, Foto 8: Geel

Onder de foto's nog enkele filmpjes van afgelopen week.

En dan nu.... oogjes dicht en snaveltjes toe...

留言


bottom of page