top of page

De pups van Truus week 3

24/09/2023


Week 3

Elke week wordt het leuker om de pups te zien ontwikkelen. Ze hebben allemaal hun pootjes onder hun lijfje en lopen (lees waggelen) door het nest. Hun buikjes goed rond van de melk maar ook van nieuwe voedingsstoffen, zie verderop in deze update. Onderaan deze update vinden jullie nog enkele foto's deze week in het nest genomen.

Andere bodem De eerste 2,5 week hebben de pups op lakens gelegen. Echter nu ze steeds groter worden hebben ze ook meer afvalstoffen. Dit betekent dat ze steeds meer gaan plassen. Dat is de reden dat we nu kranten in het nest leggen. Dit neemt het vocht beter op waardoor de pups nog steeds lekker droog kunnen liggen. Wist je dat dit het begin is van de zindelijkheidstraining. Doordat de pups nu al leren hun behoefte op kranten te doen, kun je dit thuis ook toepassen door de krant buiten te gaan leggen. Zo gaat de pup de koppeling maken tussen de krant buiten en plassen.


Wellicht gaan we komende week een gedeelte van het nest voorzien van een vetbed zodat het lopen nog makkelijker gaat.

Nieuwe voedingsstoffen Donderdagavond 21 september was het voor het flesmoment de eerste kennismaking met vast voedsel. De eerste hapjes waren wat wennen maar tegenwoordig zijn ze helemaal gek op de mix van melk met speciaal puppyvlees met zalm smaak. Waar we met de (pap)lepel begonnen eten ze nu al uit de bakjes.


(Tekst gaat verder onder de foto's)


Tandjes De pups zijn geboren zonder tanden. Nu de pups 3 weken oud zijn beginnen bij de eerste pups de boventanden door te komen. Dit zijn niet hun blijvende tanden. Deze puppytandjes worden erg scherp en zullen tussen de leeftijd van 13-21 weken gewisseld worden. Het zogen bij Truus laat door deze tandjes ook steeds meer sporen achter.


Truus Op het begin van de week begon Truus last te krijgen van haar buikwond. Ze kreeg verhoging dus toch maar even naar de dierenarts om erger te voorkomen. Even een kuurtje antibiotica en Truus is weer even vrolijk en relaxed als altijd, Chapeau voor deze kanjer.


Update nieuwe eigenaren Ook afgelopen week zijn er weer enkele nieuwe eigenaren komen kijken. 2 puppy's hebben een nieuw mandje toegewezen gekregen voor over 5 weken. Dit betekent dat er nu nog 2 reutjes een nieuw huisje zoeken. Ook voor deze nieuwe eigenaren blijft het aanbod staan vanuit Dogs&zo om hun, indien wenselijk, te begeleiden bij de komst van de pup.


Foto’s Zondagavond is foto-avond. Het wordt elke week moeilijker om de knappe puppy's goed op de foto te zetten. Ze worden steeds actiever. Gaan hun pootjes meer gebruiken om mee te lopen in plaats van kruipen. Sommige pups gingen er vandaag goed voor zitten bijna volleerde fotomodellen. Ik zou zeggen pak de update van vorige week erbij en zoek de verschillen.


De afgelopen weken hebben we bewust het geslacht niet bij de kleur gezet en dit houden we nog even vol. Je kunt een pup niet op een foto uitkiezen, dit moet je op karakter en verbinding doen. "Oranje" heeft ook weer een mooi bandje om. Als ze er nu bij elkaar per ongeluk het bandje af doen hebben we niet 2 pups zonder bandje.


Op naar een nieuwe week vol nieuwe uitdagingen.
Comments


bottom of page