top of page

De pups van Truus week 2

17/09/2023


Week 2

En toen was er weer een week voorbij. Waar we de eerste week om de 4 uur hebben geflest hebben we vanaf 't begin van de week de tussenpozen op kunnen schroeven naar 6 uur. Dit betekent voor ons niet meer midden in de nacht uit bed en iets meer slaap. Truus begon steeds meer melk te geven. De pups begonnen steeds minder uit de fles te drinken. Nu voeden we de pups nog 2x per dag bij. De rest van de dag is bij Truus de melkbar geopend. Met Truus gaat het goed, ze geniet weer van korte wandelingen zoals op de foto te zien.
Zintuigen & instinkt De eerste 9 tot 14 dagen zijn pups doof en blind. Donderdag 14 september was Oranje (zonder bandje) degene die als eerste haar oogjes opende waarna de rest van het nest ook snel volgde. Het is al heel lang bekend....

9 dagen jagen, 9 weken dragen, 9 dagen blind, dat is een hondenkind


De puppy's hebben naast hele goede zintuigen ook een natuurlijke instinkt wat ze inzetten bij het drinken. Door met hun pootjes tegen het uier van Truus te trappelen (wat in het filmpje bij de eerste update een beetje te zien is) komt de melkgift op gang. Tijdens het flessen laten de puppy's dit gedrag ook zien en dat levert mooie beelden op.


Tekst gaat verder onder de video:


Pedicure-behandeling Alle pups hebben afgelopen week een pedicure-behandeling gehad. De nageltjes zijn gevijld, deze waren namelijk erg scherp en dat is tijdens het flessen voor onze armen en tijdens het drinken voor Truus niet heel prettig. Met dit nagelvijlmoment hebben de pups kunnen wennen aan lichamelijke handelingen tijdens de verzorging.Nieuwe huisjes Niets is leuker dan de voorpret bij de komst van een pup, op dit moment zijn er al 4 gezinnen die deze voorpret aan het beleven zijn. 4 pups hebben namelijk al een super goed huisje gevonden waar ze over 6 weken mogen gaan wonen. Vanuit Dogs&zo zullen we, indien wenselijk, de nieuwe eigenaren begeleiding geven bij de komst van de pup.


Foto’s Zondagavond betekent foto-avond. Het wordt elke week moeilijker om de knappe puppy's goed op de foto te zetten. Ze worden steeds actiever. Gaan hun pootjes meer gebruiken om mee te lopen in plaats van kruipen. Ik zou zeggen pak de update van vorige week erbij en zoek de verschillen. Het bandje van lichtblauw was te klein, daarom heeft deze nu een zwart bandje. "Oranje" heeft tegenwoordig geen bandje meer om.

留言


bottom of page