top of page

De pups van Truus week 1


10/09/2023

Week 1

Vandaag zijn de pups alweer een week oud. De eerste week stond in het teken van rust, reinheid en regelmaat. Dit wil zeggen dat ze om de 4 uur de fles kregen, dit zijn 42 flesmomenten in een week, dag en nacht. Elke dag de deken waarop ze liggen verschonen, soms 2x per dag en voor de rest heel veel slapen.Bovendien hebben we ook veel tijd en aandacht aan de conditie van Truus besteed. De melkproductie is de laatste dagen gelukkig toegenomen, zodat de pups de dag door steeds vaker bij hun moeder kunnen drinken. Alle beetjes helpen.Inimini Helaas was alle inspanning die we hebben geleverd voor de kleinste van het stel, een teefje, niet voldoende. Ze piepte veel, dronk niet goed en viel na enkele kleine stapjes vooruit, toch weer af. Ze bleef achter en gaf onrust in het nest door haar gepiep. Ze zat duidelijk niet lekker in haar vel. In overleg met de dierenarts hebben we gisteren besloten om Inimini (deze bijnaam had ze gekregen) uit haar lijden te verlossen en hebben we haar in laten slapen. Truus hebben we ook in dit proces meegenomen, eerder al reageerde Truus niet meer op het gepiep van Inimini en dat geeft vaak aan dat het niet helemaal goed zit. Truus was erbij toen Inimini rustig insliep en heeft op haar eigen manier afscheid genomen.


Gewicht tabellen De overige 8 pups groeien als kool. Twee keer per dag worden ze allemaal gewogen. We houden bij hoeveel ml ze per keer drinken en dit wordt in grafiekjes verwerkt. De zwaarste weegt ondertussen meer dan 900 gram en het geboorte gewicht is bijna verdubbeld.


Spa behandeling Mede doordat we de pups veel in de hand hebben voor het wegen en het voeden zien we snel wanneer er afwijkend gedrag is of wanneer er een pup niet helemaal happy is. Dit was bij “Oranje” het geval. Elke keer na het drinken was ze erg onrustig. Daar, waar de andere pups meteen gingen slapen, kroop oranje piepend door het nest. Haar buikje trok regelmatig samen en dat duidt op buikkramp. Na advies van de dierenarts hebben we haar na het drinken verwend met een spa behandeling. Doordat we haar in een badje met warm water houden ontspant ze haar buik en heeft ze geen last van krampjes. Na een lekker spa badje valt ze net als de andere pups rustig in slaap en kan ook Oranje flink gaan groeien.


Foto: Oranje aan het relaxen in haar spa bad. Filmpje: Oranje heerlijk in dromenland, alle indrukken verwerken en de tijd nemen om te groeien.(geluid aan voor de droomgeluidjes) Tekst gaat verder onder de video.Foto’s Vandaag hebben alle pups hun eerste individuele fotoshoot gehad. Het resultaat is hieronder te zien. Tijd om even weg te smelten bij de schattige lieve puppysnoetjes.
Comments


bottom of page