top of page

Wicki de social media hond

Wie ben ik?

Ik ben Wicki de Toller. Ik ben bijna 4 jaar jong en train al sinds augustus 2017 met mijn baasjes, Maud en andere leuke trainingsmaatjes bij Dogs&zo! En ja! Ik heb van Maud de

primeur gekregen! Ik mag als eerst een stukje schrijven voor de Dogs&zo nieuwsbrief! Ik ben vereerd.


Wat ik het liefste doe..

Mijn baasjes hebben me in Wadenoijen bij mijn ouders opgehaald. Ik ben gek op eten… en brokjes… en vooral de snoepjes van Maud. Daarnaast ben ik dol op wandelen, spelen met mijn baasjes, achter ballen aan rennen, slapen, knuffelen, hardlopen in de bossen en op vakantie gaan! Iedere zomer gaan mijn baasjes en ik op vakantie en beleven grote kampeeravonturen! We gaan dan met een tent bovenop de auto op vakantie naar verschillende landen. Ik was bijvoorbeeld al in Noorwegen, Schotland, Oostenrijk en Frankrijk. We maken dan lange wandelingen door de bergen, over lange stranden en slapen midden in de natuur! Alle dingen die ik meemaak zet ik op mijn eigen Instagram pagina.


Hoe onze school begon…

Verder vind ik het hartstikke leuk om elke week bij Maud te komen trainen bij Dogs&zo! Ik heb daar al verschillende trainingsmaatjes leren kennen! Ik train al bij Dogs&zo vanaf dat ik een half jaar oud ben! Mijn baasjes dachten dat ze mij zelf van alles konden leren, dat bleek toch allemaal niet zo mee te vallen!

Met de hulp van Maud tijdens de puppycursus lukte dat wel een stuk beter. Zitten, liggen, volgen, omrollen, apporteren en … kussen! Ik doe het allemaal (voor een brokje!). Daarnaast heeft Maud mijn baasjes geleerd hoe ze me makkelijker zindelijk konden krijgen, hoe ze konden voorkomen dat ik tegen mensen aansprong en nog een tal van andere handige dingen!


Door naar de Hogeschool!

Toen de puppycursus afgelopen was, wilde ik graag doortrainen – het is elke week hartstikke gezellig! Ik ben verder gegaan in de gevorderde klas. Daar leerde ik de dingen die ik al kon, nog beter te doen en daarnaast nog allerlei extra trucjes en handigheidjes.

Na de vervolgcursus ben ik aan de behendigheidscursus begonnen. Dat is echt hartstikke leuk! Een conditionele uitdaging voor mij en volgens mij ook voor mijn baasjes! We racen door tunnels, springen over sprongen en door banden, lopen over hoge A-schuttingen en dat iedere keer in een andere volgorde. Mijn baasjes wijzen me steeds een andere weg. Maud geeft tijdens de training tips om dingen nog beter, sneller en slimmer te doen. Super leuk!

Het is ook hartstikke leuk om mijn andere vaste trainingsmaatjes zoals Pumbaa en Saar dit te zien doen. Daar leer ik ook nog eens hartstikke veel van!


Bijbaantje.. Sociaal dier!

Nou dit was het wel, hopelijk hebben jullie nu een beetje een idee van wie ik ben. Willen jullie mijn avonturen blijven volgen? Kijk eens op mijn Instagram! www.instagram.com/wickidetoller
bottom of page