top of page

Owjee een teek

Bijgewerkt op: 5 jun. 2021
Ojee, een teek!

Het wordt weer warmer en we trekken erop uit om te genieten van de eerste lentezon. Niet alleen wij, maar ook de teek komt weer voor de dag. Met de volgende tips kun je jouw viervoeter extra beschermen tegen deze kleine spinachtige bloedzuiger.


Gebruik teken werende producten

Halsbanden en Spot-On pipetten zijn de bekendste beschermingsmiddelen tegen teken. Weeg voor jezelf de voor- en nadelen van de verschillende middelen af en kies een middel dat past bij jou en jouw hond (zwemt je hond bijvoorbeeld graag? Dan kan de werking van een pipet verminderen).


Even checken: controleer dagelijks

Check jouw viervoeter na elke wandeling. Er is een grote kans dat je de teek ziet lopen en deze zo uit de vacht van jouw hond kunt plukken. Check vooral de dunbehaarde delen als oksels, liezen, kop en oren.


Niet doen: gebruik geen alcohol, zeep of hitte voordat je de teek verwijderd

De teek kan door deze middelen de maaginhoud uitspugen waardoor er sneller ziektes overgebracht kunnen worden op je hond


Bijhouden en check

Noteer in je agenda wanneer jouw hond een teek heeft gehad. Wanneer jouw viervoeter ziek wordt in de periode na de tekenbeet, meldt dit bij de dierenarts.


Let op! Geen enkel product beschermt 100%. Verwijder de teek het liefst binnen 24 uur in verband met het overbrengen van ziekteverwekkers. Wil je tips over het juist verwijderen van een teek? Vraag dit aan een van onze kynologisch instructeurs.

Comments


bottom of page