top of page

Ontwikkelingen in 2022...2022 is ondertussen al 2 maanden onderweg en hier is pas mijn eerste berichtje. Echter heb ik niet stil gezeten en neem ik jullie graag mee wat er dit jaar allemaal al is gebeurd.
Novi-Click:

Op de eerste dag van dit nieuwe jaar kreeg ik het trieste bericht te horen dat mijn grootste inspirator, collega & eigenaresse van Hulphondenschool de Click, Sanne Singer, was overleden. Vanwege de toen lopende lockdown heb ik dit een plekje kunnen geven.


Sanne heeft het teamtrainingsconcept binnen de hulphondenwereld naar Nederland gehaald. Het voelde voor mij niet goed dat hulphondenschool de Click en de visie van

Sanne, mede door Sanne haar overlijden, ook een stille dood zou krijgen. Na veel spar momenten met mijn gemotiveerde oud-collega Frauke Kneepkens, hebben wij de stap gezet om samen een hulphondenschool te starten. Genaamd Novi-Click.


Benieuwd naar ons bedrijf? Neem dan een kijkje op www.novi-click.nl of like onze facebookpagina om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.


Het opstarten van Novi-Click heeft ook enkele gevolgen voor Dogs&zo. Ik neem jullie graag mee in de veranderingen die (op zeer korte termijn) gaan plaatsvinden.


Schapen drijven Gezien de werkzaamheden die erbij gaan komen voor Novi-Click, moet ik helaas de keuze maken om de plannen omtrent het schapendrijven niet verder uit te gaan werken. Dit wil zeggen dat ik deze trainingen niet ga geven. Het trainen met mijn eigen hond loopt nog niet zoals gepland, de hoofdoorzaak hiervan zijn de schapen. De tijd die erin gaat zitten om de schapen aan de hond te laten wennen heb ik onderschat.


Nieuwe instructeur Om mezelf wat meer ruimte te geven zal Wendy van Raak vanaf dit jaar op de donderdagavond zelfstandig les gaan geven. Wendy loopt al enkele maanden mee en heeft veel ervaring met het trainen en opvoeden van honden. Wendy is een gemotiveerde instructeur die graag haar kennis overdraagt.

Overdag loopt Wendy aardig wat kilometers met haar IJslandse herder Frida en de honden van haar uitlaatservice de Blije Snuitjes. In haar vrije tijd is ze niet alleen met de honden maar ook met de mountainbike in de bossen te vinden en geniet ze van de prachtige natuur.Vragen? Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Stuur dan een mail naar info@dogenzo.nl

Commentaires


bottom of page