top of page

Jip en Novy de leergierige beaglesEven voorstellen...

Ik ben Brenda en sinds 2006 heb ik beagles. Ik heb voor dit ras gekozen omdat ik een sociale, actieve en vooral leergierige hond wou hebben, die niet te groot was. Na veel zoeken en inlezen kwam ik op de beagle terecht. Nu ben ik de trotse baas van de teefjes Jip (17-01-2019) en Novy (12-01-2022).
Hoe wij bij Dogs&zo terecht zijn gekomen...

Met Jip was ik al volop aan het trainen op een hondenschool bij mij in de buurt, maar daar was geen puppycursus. Dus toen Novy kwam ben ik moest ik opzoek naar een andere hondenschool. Met mijn eerste beagle en Jip heb ik meerdere hondenscholen gehad, dus ik weet precies hoe ik wil trainen met mijn beagles. Na een hoop zoekwerk, kreeg ik de gouden tip van de fokker van Jip en Novy. Zij had namelijk ook al met enkele beagles bij Dogs&zo getraind.

Na een fijn telefonisch gesprek met Maud, kon ik met Novy meteen instromen in de puppycursus. Novy traint sinds 19 maart 2022 bij Dogs&zo. Ze was toen net 9 weken.

Dit trainen met Novy bij Maud beviel zo goed, dat ik heb gevraagd of ze ook een plekje voor Jip had in de behendigheidsgroep. Jip was een beetje uitgekeken op de vorige hondenschool. En zo startte Jip op 11 mei ook bij Dogs&zo.


Zo ervaren wij de lessen...

Novy heeft nu, ze is net 1, al veel verschillende cursussen doorlopen. Ze is gestart in de puppycursus, daarna de basiscursus, gevolgd door gehoorzaamheid 1, meerdere keren gehoorzaamheid 2 (doorlopende lessen) en nu fun & gehoorzaamheid.

Aan het begin en het einde van de les kan je vragenstellen over de fases waar je hond inzit. Tijdens de lessen wordt er dan ook op je vraag ingestoken. Je krijgt tips en als het kan worden deze ook meteen geoefend. In december is er aan vuurwerktraining gedaan op mijn verzoek. Ook in het groepje van Jip, ook al zitten daar geen echte jonge honden meer.

Novy (en Jip) lopen shows. Dit zorgt dat er met Novy op een andere manier getraind moet worden. Bij de lessen wordt daar rekening mee gehouden en op ingestoken. Maud weet wat er nodig is om shows te lopen en helpt daar bij om dit goed te trainen.

Jip volgt met veel plezier de behendigheidslessen en nu in de wintermaanden de gevorderde gehoorzaamheid en fun lessen.

Doordat elke les anders is, is het voor mijn honden erg leuk. Mijn honden kan ik zo blijven stimuleren en ze werken hierdoor graag voor en met mij. En daardoor kunnen ze allebei tijdens de trainingen los meelopen.

Aanrader...

Begin met je puppy meteen met de puppycursus. Je leert dan op een speelse manier om met je hond bezig te zijn. Het is niet alleen zit, blijf en volgen, maar ook toepassingen voor thuis, zoals eten negeren en rust zoeken op een plaats. En wat ik ook erg belangrijk vind, is de bewustwordingsoefeningen. De pupjes leren bijvoorbeeld dat ze voorpoten hebben en die moeten gebruiken door met de voorpootjes op een krukje of in een krukje te gaan staan.

Daarnaast zou ik aanraden om zeker door te trainen. Je leert je hond beter kennen, de band met je hond wordt beter en de oefeningen landen dan pas echt bij je hond.


Woensdagavond hondenavond...

Deze avond heb ik om half zes twee honden die klaar zitten bij de deur, omdat het woensdagavond trainingsavond is. Als ik de parkeerplaats in Lage Mierde op rij, dan kunnen ze niet wachten om uit de auto te mogen en om Maud te begroeten. Mocht Novy vergeten te zijn om Maud te begroeten, dan gaat ze tijdens de les haar knuffel van Maud halen. En dit kan ook! De sfeer tijdens de lessen is zo fijn, dat hier ruimte voor is en Novy daarna weer focus op mij heeft om verder te trainen. De groepjes waar Jip en Novy in trainen zijn klein, gemoedelijk, de honden en bazen gaan gezellig met elkaar om. En er is tijd voor geintjes. En doordat elke les anders is, gaan mijn honden graag trainen.

Omdat het mij zo goed bevalt, geef ik graag de tip om bij Maud te gaan trainen. Zo trainen nu ook de tante (Missy) en zusje (Bonnie) van Novy bij Dogs&zo. De fokker is ook al meerdere malen komen kijken naar haar beagletjes op de training.Comments


bottom of page