top of page

Chica de hond met een missie

Even voorstellen...

Mijn naam is Ad en mijn lieve hond heet Chica. We hebben Chica sinds januari 2019.

Chica heeft bij Dogs&zo getraind vanaf het begin toen ze nog een puppy was. Inmiddels is ze een gediplomeerd assistentiehond en wordt ze als het nodig is begeleid door Maud. Ze is een Nederlands Kooikerhondje, geboren bij een erkend fokker en haar ouders zijn rasecht en zuiver Kooikerbloed. Chica was uit het nest het rustigste teefje. Toen wij haar hebben gehaald bleef het een rustige puppy, ook de eerste nacht waar wij het meeste bang voor waren. Ik heb toen voor alle zekerheid beneden bij haar geslapen en de nacht was rustig verlopen.


Van puppy tot assistentiehond

Door de puppycursus kwam Chica in contact met andere puppy’s, wat ze leuk vond. Ze kwam tenslotte ook uit een nestje van 5 mooie Kooikerhondjes. Chica was aangeschaft als hond met een missie. Haar missie was om als assistentiehond verder te gaan in haar leven, op advies van artsen en psychologen. Daarvoor was een goede voorbereiding nodig, zoals een goede leerschool. Veel heb ik te danken aan Dogs&zo waar de beginselen zeer goed werden aangeleerd en Chica met deze basis verder kon met de opleiding tot assistentiehond bij Hulphondenschool de Click. Maud is hier ook instructeur en heeft ons door dit traject heen begeleid. Na een opleiding van iets meer dan 6 maanden, kon Chica met trots als hulphond “afstuderen”.


Advies van Ad….

Als je een puppy aanschaft, ga dan zeker een cursus volgen bij een goede hondenschool om er zo achter te komen wat je kunt doen in tijden dat het met je maatje goed of slecht gaat. Ik heb er heel veel profijt van gehad en ben blij dat ik de cursussen heb gevolgd bij Dogs&zo. Als ik momenteel vragen heb, kan en mag ik deze ten alle tijden bij Maud per e-mail stellen. De kennis die ik nu heb, heb ik tijdens deze cursussen en opleiding bij Maud opgedaan, waarvoor dank!Cv van Chica

- Puppycursus:

De eerste cursus, welke hartstikke leuk en leerzaam was.

- Basiscursus:

Deze cursus is zowel voor de hond als het baasje heel leerzaam. Zeker door de goede instructie die er werd gegeven!

- Opleidingstraject Hulphondenschool De Click:

6 maanden ploeteren, nieuwe dingen leren, winkels ontdekken.


Hulphondenschool De Click

Hulphondenschool de Click leidt hulphonden op door middel van team training. Dit houdt in dat de deelnemers een “groene” hond krijgen/hebben, die omgeschoold wordt tot hulphond. Dit doen de deelnemers zelf met behulp van wekelijkse thuistrainingen. Door samen naar een doel te werken versterkt het de band enorm.

Meer weten over De Click, kijk dan op www.de-click.nl
Comentários


bottom of page