top of page

Het (on)bekende gevaar van stokken.

Bijgewerkt op: 27 sep. 2021

Heerlijk samen aan de wandel met je hond in het bos. Samen genieten van de natuur. Nog even met een stok gooien dan is je hond lekker moe en dan thuis heerlijk rustig avondje voor jezelf. Dat zou een ideaal plaatje kunnen zijn. Echter schuilt er een groot gevaar achter het gooien met stokken, dat rustig avondje voor jezelf kan zomaar een ritje dierenarts worden met je hond op de operatietafel.

Wat kan er allemaal mis gaan?

  • Tijdens het gooien van een stok, kan deze per ongeluk op het hoofd, de ogen of lichaam van de hond terecht komen.

  • Tijdens het willen vangen van een stok, kan een hond zich ernstig bezeren. De stok kan een deel van het lichaam doorboren.

  • Al rennend en ravottend kan de (te grote of te zware) stok in de keel schieten of de tanden en de bek verwonden.

  • Zelfs het kauwen op een stok kan nare gevolgen hebben. Splinters kunnen voor ontstekingen zorgen. We hebben zelf van een geval gehoord waarbij de tong en slokdarm vol splinters zaten en dat de hond door de ernstige ontstekingen in de keel bijna niet meer kon ademen.

Wat is een goed alternatief?

Neem een balletje mee naar het bos, je hond kan lekker rennen maar er schuilen niet zoveel gevaren als met een stok. Vind je hond ballen niet leuk? Dan is er de Safestix, speciaal ontworpen door dierenartsen als vervanger van een stok. De safestix is flexibel en heeft geen scherpe uitsteeksels.


Comments


bottom of page