top of page

Denice en Willow op zoek naar kruidnagel


Onze weg naar Dogs&zo

Toen Willow een leeftijd had van 9 weken zijn we begonnen met een puppyjachttraining, daarbij zag ik al meteen hoe leuk ze het vond om met haar neus te werken. We hebben de cursus goed afgerond maar ik wilde niet verder trainen met jacht, omdat jagen niet bij mij past. We wilde de overstap maken naar detectie. Om een passende hondenschool te vinden hebben we google geraadpleegd en zo zijn (toen nog via Speurhonden Brabant) bij Maud uitgekomen. Maud heeft ons kennis laten maken met detectie speuren en dit was een groot succes. Als Willow bezig is, is het echt te zien dat werken met haar neus haar grote passie is.


Waarom detectie bij Dogs&zo?

Mijn ervaring is dat bij veel hondenscholen vaak een standaard manier van training toegepast wordt in de lessen. Het is altijd de vraag of deze manier past bij jou en je hond. Bij Dogs&zo is dit totaal niet het geval, Maud kijkt naar wat de hond als individu nodig heeft en geeft vanuit dat oogpunt tips en tricks die bij jou hond passen.

Ook blijft Maud zich bijscholen om variatie in de lessen te houden, oefeningen op maat te kunnen geven en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot detectie. Dit is de reden dat Willow en ik elke dinsdagavond bijna 1,5 uur in de auto zitten (40 minuten heen en 40 minuten terug) om bij Dogs&zo onze passie uit te voeren. De sfeer tijdens de lessen is super ontspannen. We hebben een vast trainingsgroepje met 4 cursisten. De honden hoeven hierdoor niet lang op hun beurt te wachten en je kunt van elkaar leren door naar elkaar te kijken.


De gedragsverandering bij Willow

Willow is van nature geen held. Ze vindt bepaalde dingen spannend, denk hierbij aan het zoeken in een doos, ergens op of in staan en wanneer materiaal verschuift wordt ze onzeker. Maud probeert Willow hier op een speelse manier in uit te dagen, waardoor Willow steeds meer durft en ik soms nog verbaasd ben dat ze ineens een ballenbak inloopt om de geurbron te zoeken. Nog een mooi moment tijdens de les; de kruidnagel (geur waar Willow op getraind is) lag hoog verstopt, Willow sprong ineens op een kastje om er goed bij te kunnen. Dit had ze voor de detectie nooit gedaan. Buiten in het bos merk ik die toegenomen zelfvertrouwen ook, zo zie je dat detectie ook buiten de lessen om een positieve invloed heeft op het gedrag van de hond.


Willow's hobby's

Willow en ik hebben naast de detectie ook de cursus sport en spel gevolgd bij Dogs&zo. Het onderdeel agility vond ze erg leuk waardoor ik ons op de wachtlijst heb laten plaatsen bij de hondenschool bij ons in het dorp. Sinds een paar maanden volgen Willow en ik hier elke zaterdag de behendigheid les. Om praktische redenen is dit bij ons in het dorp, iets dichterbij dan Dogs&zo.

Daarnaast gaat ze elke dag mee 'werken', oftewel: met haar vriendjes mee naar het bos. Baasje heeft haar eigen uitlaatservice Bellita in Geldrop-Mierlo. Op mijn eigen instagram pagina kun je al mijn avonturen lezen.


Geniet!

Wat ik in de lessen bij Dogs&zo mee heb gekregen is genieten samen met je hond. Samen leuke dingen doen en samen bezig zijn. Dat versterkt de band en zorgt voor een ontspannende manier van trainen.Hieronder zie en hoor je mij hard op zoek naar de kruidnagel.

Comentários


bottom of page