top of page

De puppyverhalen over de honden van Maud


Het is vandaag nationale puppydag daarom vragen we van jou het ondeugendste, grappiste of bijzonderste puppyavontuur met ons te delen. Instructeur Maud heeft zelf ook verschillende puppymomenten meegemaakt je leest ze hieronder.


Buddy

Buddy is in 2012 bij ons geboren, ik heb haar uitgekozen niet op karakter maar op het moment dat ik deze foto maakte. Ze lag in de ALAAF houding en toen wist ik (als carnavalsvierder) deze pup blijft.

Dat was het bijzonderste moment wat ik met Buddy heb meegemaakt als pup.Pepper Pepper was een pittige pup, een echte werkhond. Hij dreef al vrij snel de kruiwagen, fixeerde andere honden en vond het drijven van de ezels en kippen ook erg interessant. Zijn sloopgedrag kwam pas na een half jaar.


Sky

Sky was als pup en nu nog steeds een echte clown. Sky heeft me wel een keer super laten schrikken, ik had buiten een puppyren hier zat ze met mooi weer in als ik even niet op haar kon letten. Op een avond kwam ik een half uurtje later terug bij de puppyren, ren leeg. Ik wist zeker dat ik het deurtje dicht had gedaan, maar toch stond 1 van de 2 deurtjes open. De gedachte dat ze gestolen was vlogen al door mijn hoofd. Ik loop naar binnen en tref haar aan lekker relaxed de zitzak.


Nog een ander moment wat ik bij Sky nooit meer vergeet is het overhoop zetten van de woonkamer. 's nachts sliep Sky in de bench, echter heeft ze het een keer voor elkaar gekregen om te ontsnappen. Toen ik 's ochtends in de kamer kwam had Sky de plant uit de pot getrokken en door de hele kamer gesleept. Alles zat onder de potgrond. En was een grote bende.


Nala

Nala de kruising herder was al 13 maanden toen ze bij me kwam. Hier heb ik geen bewuste puppytijd mee gehad. De periode dat ze net bij mij was kent ook bijzondere momenten. Zo stond Nala regelmatig met 4 poten op het aanrecht om de net uit de vriezer gehaalde rollen vlees uit de gootsteen te halen.


Bunder

Het opvoeden van Bunder ging voor mijn gevoel vanzelf wel was hij goed in het stelen van mijn slippers en snacks uit de stelling. Bunder heb ik vooral veel begrenst in de puppytijd en proberen te voorkomen dat hij geen verkeerde dingen aan kon leren.
Comentarios


bottom of page