maud--15_edited.jpg

Schapendrijven

Vanaf oktober 2021 is het mogelijk om samen met je werklustige Border collie, Australian sheperd, kruisingen hiervan of een ander soort veedrijver schapendrijf lessen te volgen bij Dogs&zo. 

De schapen:

Tijdens de lessen maken we gebruik van de Kempische heideschapen van Buitenman Boerengoed. De kudde bestaat uit vooral (jonge) rammen. 

De herder:

Als herder ben je verantwoordelijk voor je kudde en moet je goed kunnen samenwerken met je hond. Tijdens onze schapendrijfcursus zorgen we niet alleen dat jou hond het drijven van de schapen onder de knie gaat krijgen, maar dat jij als herder in spe ook snapt waar je op let als je een kudde onder je hoede hebt. 

De hond:

De hond is het verlengde van de herder. Als team zorg je er samen voor dat je de schapen bij elkaar houdt/krijgt om zo vervolgens naar de gewenste wei te krijgen.

De hond mag niet achter de schapen gaan jagen en bijtgedrag is een echte No Go. Wanneer we dit gedrag niet afgeleerd krijgen is hij niet meer welkom in de cursus. 

Let op! Wanneer je met schapendrijven begint gaan er knopjes aan in je hond. Deze zijn niet meer uit te krijgen. 

De cursus:

Tijdens de kennismaking kijken we of je hond aanleg heeft voor het schapendrijven. Als dit het geval is kun je wekelijks les komen volgen. De eerste 5 lessen zijn er om te kijken of de hond de interesse in de schapen Per les kom je meerdere keren aan de beurt, tussendoor heeft je hond rust om de ,,kwartjes te laten vallen”. Belangrijk is dat je hond de basiscommando's (hier komen, liggen en blijven) goed onder de knie heeft (ook in een prikkelrijke omgeving). Dit is een must. 

Leeftijd:

Afhankelijk van de leeftijd en concentratieboog van je hond duren de trainingen. Op een leeftijd van ongeveer 5 a 6 maanden kun je je hond voor de eerste keer kennis laten maken met de schapen. Wanneer je hond wat ouder is kun je wekelijks trainen. Het trainingsplan wordt in overleg opgesteld.

Kosten:

De eerste (kennismakings)les is € 15,-

Instaptarief ( eerste 5 lessen) €85,-

Cursusblok ( 8 lessen) €135,-

IMG_5383-001.JPG

Aanmelden schapendrijven

 

Inlog KennelCare