FF_01529WEB.jpg

Dogs&zo

Ik ben Maud Kokken geboren in 1996 en sinds augustus 2016 trotse eigenaar van Dogs&zo. Als kind ben ik opgegroeid op een boerderij met koeien, konijnen en diverse grote en kleine huisdieren. De omgang met dieren is er met de paplepel ingegoten. Ook door de aanwezigheid van honden heeft de omgang met dieren mij vanaf dag één geboeid.

In 2016 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Manager Dierverzorging aan het Prinsentuin College in Breda. Naast een diploma heb ik bij deze studie ook mijn getuigschriften hondentrainer en kynologische gedragskundige behaald. Tijdens de opleiding heb ik bij verschillende bedrijven stage gelopen waaronder pensions, kennels, de dierenarts, melkgeitenbedrijf en bij een trainingscentrum voor hulphonden.

 

Na mijn opleiding heb ik module 1 van de cursus instructeur 1 aan de Martin Gaus Academie gevolgd. In 2017 ben ik een jaar werkzaam geweest bij KNGF Geleidenhonden als leerling hondentrainer.

In maart 2018 heb ik module 2 van de cursus instructeur 1 aan de Martin Gaus Academie behaald. En in september 2018 ben ik geslaagd voor module 3 van de instructeursopleiding.

Naast de instructeursopleiding volg ik regelmatig workshops en neem ik deel aan bijscholingsdagen.

Zo heb ik in 2018 de module Body en Mind gedaan bij DogsinShape. En heb ik de workshop puppygym voor hondenscholen gevolgd bij Paws4fun

Sinds juli 2017 ben ik aan het werk als freelance voor Hulphondenschool De ClickLees hier mijn blog over de kennismaking / plaatsing van een hulphond in spé. 

In maart 2021 ben ik geslaagd voor de opleiding detectie instructeur aan de Focus Nosework Academy

 

Sinds juli 2021 ben ik werkzaam voor Hond-Kat, een onderdeel van Kynologisch Instituut vanuit ‘t Hart. Hierbij begeleid ik vippers met hun (psychosociale) hulphond.

Wil je meer over mij en de eerste 5 jaar dogs&zo weten? Lees dan verder in instructeur aan het woord.

 
Logo-Hondentrainers.png

Sinds januari 2019 is Dogs&zo aangesloten bij het keurmerk ‘het Gilde van Hondentrainers
Bij een hondenschool die aangesloten is bij het Gilde weet u zeker dat u en uw hond in goede handen zijn. Alle instructeurs die bij deze scholen werkzaam zijn hebben een volledige opleiding en worden door middel van bijscholing continu op de hoogte gehouden van alle nieuwste inzichten en trainingsmethoden op het gebied van honden. Dit wordt door het Gilde streng gecontroleerd.

Het Gilde werkt samen met onderstaande partners.

Renske Natural Petfood

OHRA Huisdierverzekering

 

 

         

Onze visie daarbij is dat het trainen en opvoeden van honden gebaseerd moet zijn op basis van duidelijkheid, consequent zijn, vertrouwen, samenwerking en het scheppen van een gevoel van veiligheid.
Een positieve trainingsmethode, zonder dwang, zorgt ervoor dat u en uw hond een fantastische relatie opbouwen. We leren de mensen op een leuke en ontspannen manier met de hond om te gaan en we leren de honden dat luisteren leuk is.

Samenwerking Gilde van Hondentrainers

Sinds januari 2019 is Dogs&zo aangesloten bij het keurmerk ‘het Gilde van Hondentrainers’

BDF_2073.jpg
maud-2.jpg
19875594_10210013604351956_2230027688663718031_n.jpg