Detectie

f.jwwb.nl_public_x_t_x_temp-hbzpezojzdtx

Detectie, een ander woord voor het opspeuren van een bepaalde geur. Ook jou hond kunnen we het leren. Speurneus aan en gaan....

detectie bas.jpg
detectie smooch.jpg

Zoals je vast weet is de neus het beste zintuig van de hond. Honden ruiken vele malen beter dan wij mensen.

Tijdens deze cursus leren we de hond om zijn neus letterlijk achterna te gaan, opzoek naar die ene specifieke geur. Deze geur wordt in overleg met de instructeur gekozen. 

In november 2020 zijn wij samen gaan werken met Speurhonden Brabant, de hondenschool voor alle cursussen, seminars, workshops en events met betrekking tot speurwerk.

 

Door de vele jaren ervaring weten wij dat Detectie Speuren ook zeer nuttig kan zijn voor onzekere en/of bange honden om meer zelfvertrouwen te verkrijgen en durven af te gaan van hun instinct. Detectie Speuren kan hierbij dus ook een uitkomst bieden!

Speurhonden Brabant heeft trainen op een positieve manier hoog op het vaandel. Er zal dus geen sprake zijn van een dwang of plicht bij de hond. Iedere hond is anders en om deze redenen passen wij de training helemaal aan op maat.  

Deelname aan deze cursus is mogelijk vanaf de leeftijd van 10 weken. Per cursusgroep is het maximaal aantal deelnemers 5 personen. 

Lesdagen:

Dinsdag 

  • 17.45 uur tot 19.15 uur (1 plaats beschikbaar)

Woensdag

  • 14.00 uur tot 15.30 uur (2 plaatsen beschikbaar)

Zaterdag

  • 12.45 uur tot 14.15 uur (2 plaatsen beschikbaar)

Aanmelden kan via:

www.speurhondenbrabant.nl

of via onderstaande knop.

f.jwwb.nl_public_x_t_x_temp-hbzpezojzdtx